piatok, 20. januára 2017

Fazolová polévka s jiškou

15 dkg suché hnědé fazole, 10 dkg zelenina (mrkev, celer, pór), 10 dkg uzené vařené maso nebo uzenina, špetka tymián, sůl
na jíšku:  3 lžíce olej, 2 lžíce polohrubá mouka, lžička sladká paprika 
Přebrané a vyprané fazole namočíme do vody na několik hodin, nejlépe přes noc. Fazole dáme do hrnku a nalijeme tam tolik vody, aby byly potopené. Jakmile se voda začne vařit, tepelný zdroj snížíme a pomalu vaříme fazole do měkka asi 35 minut. Potom přilijeme vodu do celkového objemu asi 1 litr, přidáme tymián, očištěnou, na proužky nakrájenou zeleninu, osolíme a povaříme dalších 10 minut. Na závěr polévku zahustíme 2-3 lžícemi jíšky ochucené sladkou paprikou a vložíme do ní nakrájené uzené maso nebo uzeninu. Povaříme ještě 2-3 minuty.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára