piatok, 20. januára 2017

Houbová polévka

20 dkg čerstvé houby nebo sterilované, 3 lžíce olej (máslo), 3 lžíce polohrubá mouka, lžíce červená paprika, sůl, malá mrkev, kousek celer, 4 lžíce máslová jíška nebo, 5 dkg strouhání 
Čerstvé houby pečlivě očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Použijeme-li sterilované žampiony, slijeme z nich nálev a také je nakrájíme. Olej rozehřejeme a přidáme houby. Mícháme tak dlouho, až se z hub vydusí voda. Potom houby posypeme moukou, přidáme červenou sladkou papriku a sůl, promícháme a velmi pomalu, za stálého míchání, přiléváme asi 1,5 litru vody. Přisypeme ještě drobně nakrájenou zeleninu, kterou jsme před tím dobře očistili a omyli. Polévku přikryjeme a pomalu vaříme 20 minut. Nakonec zahustíme jíškou nebo strouháním. Chceme-li polévku sytější, můžeme použít zavářky obě. Nezapomeneme na zelenou petrželku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára