piatok, 27. januára 2017

Zajíc na černo

předek ze zajíce, sul, 5 dkg másla, šálek na kostičky nakrájené kořenové zeleniny, 5 dkg másla a 3 dkg mouky na jíšku, 2 lžíce strouhaného perníku, lžíci zavařeniny, 5 dkg hrozinek, 5 dkg vlašských ořechu, 10 dkg sušených švestek
Zaječí předek omyjeme a nakrájíme na porce. Na másle podusíme a vložíme na ní osolené porce zajíce. Chvíli dusíme maso ve vlastní šťávě, potom podlijeme vodou a dusíme do měkka. Zvlášť v kastrole připravíme z másla a mouky zlatovou jíšku, rozředíme vodou, přidáme zavařeninu, ořechy, hrozínky a povaříme. Po chvíli zahustíme strouhaným perníkem a znovu povaříme. Měkké maso králíka vyndáme ze šťávy, šťávu prolisujeme do připravené zahuštěné omáčky s ořechy a hrozinkami, přidáme sušené švestky, ještě chvíli povaříme a nakonec do hotové omáčky vložíme zpět porce masa. Prohřejeme, dochutíme a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára