sobota, 21. januára 2017

Polévka z růžičkové kapusty

300 g růžičková kapusta, 2 lžíce olej, 2 lžíce hladká mouka, malá cibule, 2 stroužky česnek, sůl, pepř, drcený kmín, majoránka
Očištěnou a omytou růžičkovou kapustu vložíme do vroucí vody, osolíme, opepříme, přisypeme kmín a vaříme do poloměkka.Na pánvi si z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme nastrouhanou, nebo na jemné kostičky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a za stálého míchání osmahneme. Zalijeme asi 250 ml vody, rozmícháme a vlijeme do polévky. Krátce ještě povaříme a nakonec ochutíme majoránkou. Polévku z růžičkové kapusty podáváme s chlebem nebo houskou nakrájenou na malé kostičky a osmaženou na oleji.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára