sobota, 21. januára 2017

Smetanová zelňačka

100 g cibule, 1 l bujonu, 350 g sterilovaného bílého zelí, červená paprika, 2 lžíce oleje, lžíce másla, 2 lžičky sladké papriky, lžička hořčice, sůl, pepř, smetana
Oloupeme cibuli, rozpůlíme ji a nakrájíme na plátky. Slijeme zelí a pokrájíme ho. Ve větším hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm cibulku. Poprášíme ji paprikou a přelijeme vývarem. Přidáme zelí, osolíme a vaříme. Oloupeme brambory a nakrájíme je na kousky. Očistíme papriku a pokrájíme ji na proužky. V pánvi rozpustíme máslo a brambory na něm asi deset minut opékáme. Přidáme papriku a smažíme ještě pět minut. Polévku zjemníme smetanou a ochutíme hořčicí. Přimícháme brambory s paprikou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára