sobota, 28. januára 2017

Brambory na plechu se sýrem

1 kg středně velkých brambor, tuk, 2 svazky bazalky, 100 g ementálu, 6 lžic oleje, sůl, 3-4 stroužky česneku, pepř, mořskou sůl na posypání
Brambory okartáčujeme pod teplou vodou, podélně rozpůlíme, rozříznutou plochou posadímena vymazaný plech a v předehřáté troubě pečeme při 200°C 15 min. Lístky bazalky otrháme a jemně nasekáme, smícháme s nastrouhaným sýrem, přidáme olej a mícháme, až vznikne tuhá pasta. Osolíme, opepříme. Stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky. Brambory obrátíme, řezné plochy potřeme česnekem a sýrovou pastou s nasekanou bazalkou a zapečeme 5 až 10 min.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára