sobota, 21. januára 2017

Krémová rybí polévka

cibule, brambory, menší petržel(kořen), porek, lžíce másla, 500 g rybího masa, lžička pepře, bobkový list, 2 hřebíčky, 0,5 l vývaru, 0,5 l mléka, 0,20 l kyselé smetany, žloutek, lžíce citronové šťávy, šálek vařené zeleniny, lžička Worcesterove omáčky , polévkové koření, houby, petrželka
Cibuli, mrkev, petržel a porek očistíme, nakrájíme na drobné kousky a osmahneme na rozpáleném tuku. Přidáme kousky rybího masa, koření, vývar a mléko. Vaříme na mírném ohni 20 min., poté maso vyndáme a odkostíme. Vše prolisujeme a znova povaříme. Trochu mléka vmícháme do smetany, přidáme žloutek, citr.šťávu, Worcester, polévkové koření a ještě prohřejeme. Nevaříme.Před podáváním zdobíme krémovou rybí polévku drobně sekanou petrželkou .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára