piatok, 27. januára 2017

Kynuté ovocné knedlíky

300 g hrubé mouky, 2 dcl mléka, vejce, 10 g droždí, 2 lžíce cukru, špetka soli, 600 - 700 g ovoce 
Do mísy dáme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobené droždí, cukr, trochu vlažného mléka a na teplém místě necháme zvynout. Po vykynutí droždí přidáme cukr, mléko, sůl, vejce a zpracujeme hladké těsto. Necháme asi půl hodiny kynout, pak rozdělíme, vyválíme na válečky, rozplácneme a plníme suchým ovocem. Vaříme v mírně osolené vodě, tak aby plavali a neslepovali se. Vaříme asi 8 - 10 minut podle velikosti. Po vyjmutí mírně natrhnout, aby se nesrazili. Sypeme tvarohem, cukrem a polijeme máslem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára