sobota, 28. januára 2017

Květák zapečený se šunkou

ružice květáku, lžíce másla, 2 cibule, ¼ l vody, 1/8 l mléka, kousek masoxu, sul, muškát, 1/8 l kyselé smetany, žloutek, 10 dkg strouhaného sýra, 2 lžičky mouky, 25 dkg šunky nakrájené na plátky
V hrnci osmahneme na tuku nakrájenou cibulku, zalijeme vodou, mlékem, přidáme sul, muškát a kousek masoxu svaříme, vložíme dobře očištěný a opraný květák a přiklopený poklicí vaříme 30 minut. Květák vyndáme a ponecháme na teplém místě. V hrnku rozmícháme smetanu s polovinou strouhaného sýra a moukou, vlijeme do vody, ve které jsme uvařili květák, povaříme na omáčku, kterou květák přelijeme. Takto upravený květák ozdobíme závitky šunky a posypeme zbylým strouhaným sýrem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára