piatok, 27. januára 2017

Jablečné knedlíky

polohrubá mouka 20 dkg, 2 vejce, špetka soli, 1/2 prášku do pečiva, mléko podle potřeby, oloupaná jablka nakrájená na kousky cca 1,5 až 2 cm
Uděláme velmi řídké těsto z mouky, prášku do pečiva, žloutků, soli a mléka. Do těsta zamícháme nakrájené kousky jablek a poté sníh ze dvou , lépe ze 4 vajec. Hrníčky dobře vymastíme tukem a naplníme je asi do 3/4 řídkým těstem, vložíme do kastrolu s 2-3 cm vody, přiklopíme pokličkou a dáme vařit kolem 20 minut. Uvařené knedlíky z hrníčků vyklopíme, rozkrájíme na kousky cca 2,5 cm , posypeme cukrem, skořicí a polijeme rozpuštěným máslem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára