sobota, 21. januára 2017

Zelňačka s klobásou

3 brambory, 2 klobása, cibule, 2 litry voda, 500 g kysané zelí, 8 pepř celý, bobkový list, 2 lžíce máslo nebo tuk, 2 lžíce hladká mouka, sůl, kmín, mletá paprika
Brambory nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme najemno. Zelí překrájíme na kratší nudličky. Nakrájené brambory dáme samostatně vařit s kmínem a solí a překrájené zelí také odděleně s bobkovým listem a pepřem. Zelí vaříme asi 30 minut. Mezitím si na másle opečeme na kostičky klobásu. Přidáme cibulku a nakonec i mouku s paprikou a uděláme světlou jíšku. Do té přelijeme celý obsah hrnce se zelím a nescezené uvařené brambory. Povaříme asi 10 minut a máme hotovo. Zelňačku s klobásou můžeme zjemnit na talíři zakysanou smetanou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára