sobota, 21. januára 2017

Italská polévka

menší cibule, 8 stroužků česneku, 2 plechovky sekaných rajčat, 0,5 lžíce masového vývaru (můžeme nahradit bujonem), 4 lžíce jemného kečupu, 20 dkg šunky, 15 dkg sýru eidamu,1,5 lžíce oregána,1,5 lžíce bazalky, 250 g šlehačky, sůl, olivový olej, chilli
Nadrobno nakrájenou cibulku a na plátky nakrájený česnek necháme zesklovnatět na olivovém oleji. Poté přidáme rajčata a na kostičky nakrájenou šunku. Směs přelijeme vařícím vývarem, přidáme kečup, sůl a koření(pokud je polévka i pro děti tak doporučuji přidat chilli až na talíř). Necháme krátce povařit. Ke konci vlijeme smetanu a opět necháme povařit. Na talíři sypeme italskou polévku nahrubo nastrouhaným sýrem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára