piatok, 27. januára 2017

Želé na piškot nebo dort

1. 60 g vody a 250 g cukru krystal uvedeme do varu, přidáme 30 g citr. šťávy + 80 g petosy – nesmí vařit.
2. 15 g želatiny, 3 dl pomerančové šťávy.
3. 40 g želatiny v prášku, 2 dl vody na zalití želatiny, 100 g cukru krystal, 2 dl vody, 1 dl ovocného sirupu.
Příprava: Želatinu zalijeme 2 dl vody a necháme stát. Mezitím uvaříme sirup, cukr zalijeme vodou a uvaříme dokud se cukr nerozpustí. Potom přilijeme ovocný sirup, chvíli povaříme a odstavíme. Do horkého sirupu přidáme namočenou želatinu a mícháme dokud se nerozpustí. Necháme vychladnout a když začne tuhnout, nalijeme ji na moučník. Jestliže je více ztuhlá, utvořila rosol, znovu ji ohřejeme nad párou.
1/4 l želé: 1 dl ovocné šťávy nebo sirupu, 1-1/2 dl vody a 10 g želatiny

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára