Omyté maso lehce naklepeme a vložíme do hrnce. Přidáme nové koření, sůl a zalijeme asi 0,5 litru vody a přiklopíme poklicí. Jakmile se voda začne vařit, snížíme teplotu na minimum. Poklici během vaření nesundáváme, zbytečně by unikala pára. Dbáme na to, aby se voda neusále vařila. Asi po 1 hodině je maso měkké. Vyndáme jej a do vývaru přidáme očištěnou, omytou a nakrájenou zeleninu. Vaříme zhruba 10-15 minut. Potom přilijeme 1 - 1,5 litru vody, zvýšíme teplotu, povaříme dalších 10 minut. Polévku můžeme zavařit vlasovými nudlemi, kápáním, nočky, rýží a vložíme do ní nakrájené hovězí maso. Před podáváním bohatě sypeme zelenou petrželovou natí nebo pažitkou.
piatok 20. januára 2017
Hovězí polévka-recept
0,5 kg hovězí žebra, růžičková kapusta, malá cibule, menší mrkev, plátek celer, kulička nové koření, lžička vegeta, sůl, petrželová nať
Omyté maso lehce naklepeme a vložíme do hrnce. Přidáme nové koření, sůl a zalijeme asi 0,5 litru vody a přiklopíme poklicí. Jakmile se voda začne vařit, snížíme teplotu na minimum. Poklici během vaření nesundáváme, zbytečně by unikala pára. Dbáme na to, aby se voda neusále vařila. Asi po 1 hodině je maso měkké. Vyndáme jej a do vývaru přidáme očištěnou, omytou a nakrájenou zeleninu. Vaříme zhruba 10-15 minut. Potom přilijeme 1 - 1,5 litru vody, zvýšíme teplotu, povaříme dalších 10 minut. Polévku můžeme zavařit vlasovými nudlemi, kápáním, nočky, rýží a vložíme do ní nakrájené hovězí maso. Před podáváním bohatě sypeme zelenou petrželovou natí nebo pažitkou.
Omyté maso lehce naklepeme a vložíme do hrnce. Přidáme nové koření, sůl a zalijeme asi 0,5 litru vody a přiklopíme poklicí. Jakmile se voda začne vařit, snížíme teplotu na minimum. Poklici během vaření nesundáváme, zbytečně by unikala pára. Dbáme na to, aby se voda neusále vařila. Asi po 1 hodině je maso měkké. Vyndáme jej a do vývaru přidáme očištěnou, omytou a nakrájenou zeleninu. Vaříme zhruba 10-15 minut. Potom přilijeme 1 - 1,5 litru vody, zvýšíme teplotu, povaříme dalších 10 minut. Polévku můžeme zavařit vlasovými nudlemi, kápáním, nočky, rýží a vložíme do ní nakrájené hovězí maso. Před podáváním bohatě sypeme zelenou petrželovou natí nebo pažitkou.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára