utorok 30. októbra 2012

Jablečný závin s vinnou pěnou


pečicí plech., papír na pečení
Na 12 kousků: těsto – ½ bal. Mrazeného listového těsta
náplň – 80 g mandlí., 500 g jablek., 2 PL citronové šťávy., 2 PL měkkého másla., 2 PL strouhanky., 30 g cukru., ½ KL mleté skořice
vinná pěna – 3 velké žloutky., 30 g cukru., 80 ml dezertního vína (marsala)., KL strouhané citronové kůry z chemicky neotřeného citronu a KL šťávy
Z rozmrazeného listového těsta vyválíme plát velký asi 30 x 40 cm. Troubu předehřejeme na 200° C. Na náplň nasekáme pistácie. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a dužinu nakrájíme na kousky. Promícháme s citronovou šťávou. Plát těsta potřeme máslem a posypeme strouhankou. Navrch rozložíme jablka. Posypeme mandlemi, cukrem a skořicí. Závin sbalíme, položíme švem dolů na plech vyložený papírem na pečení a pečeme asi 35 minut. Vinná pěna: v horké vodní lázni ušleháme metlou žloutky, cukr, dezertní víno a citronovou kůru, až vznikne hustý krém. Ochutíme citronovou šťávou. Závin vyjmeme z trouby, nakrájíme ho na kousky, pocukrujeme a podáváme s vinnou pěnou.
Příprava cca 30 minut., pečení cca 35 minut., kousek cca 200 kalorií., 3 g bílkovin., 12 g tuků., 17 g sacharidů

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára