utorok 11. decembra 2012

Švýcarské rolky


8 palačinek., 300 g tvarohu., 50 g vanilkového cukru., citronová kůra., 100 g zakysané smetany., 50 g práškového cukru., solamyl., 400 g višní z kompotu., 60 g krystalového cukru., 5 cl višňového likéru (griotky, cherry)
Připravíme si palačinky (2 kusy na porci). Hotové udržujeme teplé. V elektrickém šlehači dohladka umícháme tvaroh, vanilkový cukr a citronovou kůru. Každou palačinku potřeme připravenou náplní a zavineme do tzv. švýcarské rolky: boky palačinky zahneme dovnitř a pak teprve svineme palačinku do tvaru trubičky. Na omáčku dáme vařit vypeckované višně i s nálevem, přidáme krystalový cukr a višňový likér. Solamyl rozmícháme s vodou a za stálého míchaní pomalu přiléváme, až je omáčka dostatečně hustá. Ještě chvíli povaříme. Naplněné palačinky posypeme práškovým cukrem a polijeme horkou višňovou omáčkou. Dozdobíme zakysanou smetanou, kterou jsme promíchali s práškovým cukrem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára