utorok 11. decembra 2012

Křehký koláč s broskvemi


Na náplň: broskvový kompot (asi 800 g)., citron nebo několik kapek citronového aromatu., 500 g moučkového cukru., 200 ml smetany na šlehání
Na ozdobení: několik želatinových bonbonů., čokoládu., lístečky meduňky
Broskvový kompot pečlivě scedíme a z polovin broskví vykrojíme formičkami nebo tenkým ostrým nožem různě veliká srdíčka. Zbylou dužinu buď rozmixujeme, nebo rozkrájíme na velmi drobné kostičky. Chemicky neošetřený citron omyjeme kartáčkem v horké vodě. Kůru nastrouháme na jemném struhadle a šťávu vymačkáme. Potom ušleháme smetanu. Tvaroh rozmícháme s cukrem, lžíci citronové šťávy a asi lžící citronové šťávy a asi lžící strouhané citronové kůry (či několika kapkami aromatu). Je-li tvaroh příliš hustý, můžeme jej zředit trochou kompotové šťávy. Opatrně vmícháme polovinu šlehačky. Přidáme drobně pokrájené broskve a doplníme zbylou šlehačkou. Pikantní krém naneseme na prochladlý koláčový korpus s vyšším okrajem (použijeme buď hotový, nebo si jej předem upečeme z piškotového těsta) a povrch uhladíme. Poklademe broskvovými srdíčky a podle fantazie ozdobíme – například želatinovými bonbony nebo tenkými čokoládovými spirálkami a svěžími lístečky meduňky.
Doba přípravy je asi 30 minut., kousek má 1130 kJ / 270 kcal

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára