streda 28. novembra 2012

Slavnostní vaflová pyramida


100 g másla nebo rostlinného tuku., 100 g moučkového cukru., 2 vejce., 100 g polohrubé mouky., 5 lžíc škrobu., ½ lžičky prášku do pečiva., 5 lžic mléka., lžičku oleje
Na náplň a ozdobení: 500 g jahod., 300 ml smetan na šlehání., ztužovač šlehačky., 3 lžíce jahodové marmelády., drobné čokoládové ozdoby
Máslo nebo rostlinný tuk ušleháme s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme vejce a do hladkého krému postupně zamícháme střídavě mouku, kterou jsme promíchali se škrobovou moučkou a práškem do pečiva, a po lžících mléko. Elektrický vaflovač rozehřejeme na potřebnou teplotu a pečicí desky potřeme tence olejem. Nalijeme těsto (asi 3 polévkové lžíce na jednu dávku) a postupně upečeme pět křupavých vaflí. Mezitím očistíme jahody. Osušíme je a pokrájíme na plátky (zhruba půl centimetru silné). Smetanu ušleháme do tuha. Vmícháme ztužovač a pro lepší barvu i chuť propasírovanou marmeládu. Jahodovou šlehačku naplníme do cukrářské zdobičky se širší hvězdicovou trubičkou. Na čtyři prochladlé vafle naneseme šlehačku, na kterou poklademe jahody. Z vaflí sestavíme věž. Poslední, pátou rozdělíme na jednotlivá srdíčka, která ozdobně posadíme na špičku. Před podáváním moučník ještě ocukrujeme nebo poprášíme kakaem a popřípadě ozdobíme čokoládovými ozdobami.
Doba přípravy je asi hodina., kousek má 1970 kJ / 470 kcal


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára