nedeľa 11. novembra 2012

Kakaová roláda s tvarohem


5 vajec, 150 g cukru krupice, 100 g polohrubé mouky, 10 g ( 1 lžíce ) kakaa, 1 lžíce oleje
Náplň: 200 ml mléka, 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku, 3 vanilkové cukry, 1 lžíce mletého cukru, asi 50 g másla, 250 g tvarohu, 4 plátky želatiny, mandarinkový kompot
Z bílků ušleháme ne příliš tuhý sníh. Po částech přidáváme cukr a ušleháme hodně dotuha. Snížíme obrátky šlehače na minimum a jeden po druhém zašleháme žloutky. Potom lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem a olej. Rozetřeme na papír na pečení a rychle upečeme ( 10 minut při 200°C ). Po upečení překlopíme na čistý papír na pečení, spodní papír sloupneme a položíme zpátky a celé to srolujeme i s oběma papíry. Necháme vychladnout. Po vychladnutí rozmotáme, natřeme náplní, poklademe okapanými mandarinkami ( nebo jiným ovocem ) a srolujeme. Povrch libovolně ozdobíme nebo jen pocukrujeme.
Náplň: Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink. Po vychladnutí do něho zašleháme tvaroh, případně podle chuti dosladíme. Plátky želatiny namočíme na 5 minut do studené vody, vymačkáme, dáme do kastrolku a za stálého míchání zahříváme do úplného rozpuštění. Do rozpuštěné želatiny postupně po částech vmícháme tvarohovou hmotu a důkladně promícháme.

1 komentár: