utorok 20. novembra 2012

Piškotové srdíčko


3 vejce., 6 PL moučkového cukru., 6 PL hladké mouky., tuk a hrubou mouku na vymazání a vysypání formy
Krém: 60 ml mléka., pudinkový prášek s vanilkovou příchutí., 6 PL másla., 7 – 10 PL moučkového cukru ., PL rumu., špetku potravinového barviva., 3 mandlové růžičky
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s polovinou cukru do lehké pěny, postupně přidáme 4 PL vařící vody. Z bílků našleháme sníh, přisypeme zbývající cukr a ušleháme dohusta. Sníh a prosátou mouku vmícháme do žloutkové pěny. toto těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, rozhrneme tak, aby u okrajů byla vrstva vyšší (střed pečením více nabyde) a pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 20 minut. Pudink rozmícháme v trošce studeného mléka, vlijeme do zbytku mléka, které jsme si předem zahřáli, a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 5 minut. Sejmeme a za občasného míchání vychladíme. Ušleháme s částí moučkového cukru, postupně přidáváme kousky změklého másla a zbývající cukr. Všleháme rum. Menší část krému smícháme s barvivem (návod na sáčku). Oba krémy dáme do lednice. Vychladlé piškotové srdce rozřízneme a nožem pomažeme spodní část asi 0,5 až 1 cm vysokou vrstvou světlého krému. Přiklopíme vrchní část a celý korpus ze stran i po povrchu pomažeme slabou vrstvou krému. Srdce ozdobíme barevným krémem nebo čokoládou a mandlovými růžičkami.
Doby přípravy přibližně hodina (bez doby čekání)., kousek cca 750 kJ / 180 kcal

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára