utorok 11. decembra 2012

Zelený salát s paprikou


citron., kyselé jablko., 500 g kysaného zelí., červená paprika., 3 naťové cibulky., 3 lžíce slunečnicového oleje., sůl., pepř., cukr., 3 lžíce slunečnicových semínek
Kůru citronu důkladně opereme pod proudem horké vody. Osušíme ji a nastrouháme. Potom citron rozpůlíme a vymačkáme všechnu šťávu. Oloupeme jablko a rozčtvrtíme ho. Vykrojíme semeník a jablíčko nakrájíme na kostičky. Ty okamžitě pokapeme polovinou citronové šťávy. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nakrájíme ho na kousky. Promícháme je s pokrájeným jablkem. Rozpůlíme papriku a odstraníme semeník. Lusk omyjeme a nakrájíme na kousky. Omyjeme cibulku a pokrájíme ji na kolečka. Spolu s paprikou ji nasypeme k zelí a promícháme. Zbývající citronovou šťávu smícháme s olejem, solí, pepřem a cukrem. Zálivkou přelijeme salát, promícháme ho a na 15 minut uložíme do chladničky. Do misek rozdělíme zelený salát a posypeme ho nasucho opraženými mandlemi. Vhodný je hlavně jako příloha k masitým pokrmům, ale i samostatně jako zdravá večeře.
Příprava asi 20 minut, odležení: asi 15 minut, na osobu: asi 170 kcal

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára