pondelok 10. septembra 2012

Srdíčka s jahodovou šlehačkou


Na 10 kousků: 300 g jahod., 4 vejce., 250 g másla., 100 g cukru., 2 balíčky vanilkového cukru., špetku soli., 250 g polohrubé mouky., 250 ml mléka., tuk na pečení., 250 ml zakysané smetany., 200 ml smetany ke šlehání., 2 PL moučkového cukru
Několik jahod odložíme strnou na ozdobení. Zbytek nakrájíme na kousky. Polovinu nakrájených rozmačkáme na pyré. Potom oddělíme žloutky od bílků. Máslo, cukr, vanilkový cukr a sůl utřeme do pěny. Jeden po druhém zašleháme žloutky. Střídavě přidáváme mouku a mléko a dobře promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do těsta. Vaflovač zahřejeme a potřeme tukem. Plníme vždy 2 lžícemi těsta a pečeme dozlatova. Mezitím vyšleháme smetanu, šlehačku a zbylý vanilkový cukr dotuha. Potom opatrně vmícháme rozmačkané a nakrájené jahody. Upečené a ještě teplé vafle posypeme poučkovým cukrem. Podáváme s jahodovou šlehačkou a ozdobené celými jahodami.
Příprava cca 60 minut., kousek cca 2100 kJ / 500 kcal


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára