streda 15. augusta 2012

Guláš s hráškem a mrkví


Pro 4 osoby si připravíme: 2 cibule., stroužek česneku., 3 PL oleje., 500 g krájeného vepřového masa., bobkový list., sůl., pepř., 200 ml bílého vína., kg brambor., 250 g mrkvke., červenou papriku., 300 g mraženého hrášku
Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme olej a maso na něm opečeme. Přidáme cibuli, česnek a bobkový list a krátce podusíme. Osolíme a opepříme. Přilijeme víno a asi 300 ml vody a povaříme. Přikryjeme pokličkou a zhruba 45 minut dusíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka a papriku na nudličky. Zeleninu přidáme k masu, zalijeme přibližne 200 ml vody a vaříme 30 minut. Na posledních 10 minut přidáme hrášek. Guláš dochutíme solí a pepřem.
Doba přípravy zhruba 1 ½ hodiny. Porce přibližně 2100 kJ/500 kcal.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára