pondelok 27. augusta 2012

Šlehačkové řezy s jahodami

Na 25 kousků: třené těsto a ozdoba – 200 g másla., 150 g cukru., ½ balíčku vanilk. cukru., 3 vejce., 250 g polohrubé mouky., ½ balíčku kypřicího prášku., 50 ml mléka., 400 ml smetany., 25 g sekaných pistácií., 150 g jahod
náplň – 6 plátků bílé želatiny., 500 g jahod., 200 g jahodové marmelády., ½ citronu., 500 g tvarohu., 100 g moučkového cukru., balíček vanilkového cukru., 800 ml smetany
Na těsto vyšleháme máslo s cukrem a s vanilkovým cukrem a zapracujeme vejce. Vmícháme moukou s kypřicím práškem a s mlékem. Troubu předehřejeme jen na 170° C. Plech o velikosti 30 x 40 cm vyložíme pečicím papírem. Rozetřeme těsto a pečeme zhruba 30 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Na vychladlý plát postavíme pravoúhlý rám nebo do pravých úhlů vytvarovaný proužek z alobalu. Na náplň rozpustíme želatinu. Jahody omyjeme, odstopkujeme a nakrájíme na menší kousky. Asi 2 minuty je povaříme s marmeládou a necháme vychladnout. Citron vymačkáme a šťávu smícháme s tvarohem a s moučkovým cukrem. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a vmícháme do tvarohu. Přidáme jahody a postavíme do chladu. Smetanu ušleháme dopevna. Když začne tvaroh želírovat, vmícháme šlehačku. Krém naneseme na upečený plát, povrch uhladíme. Necháme přes noc v chladničce ztuhnout. Na ozdobu ušleháme dopevna smetanu a diagonálně nastříkáme proužky. Ozdobíme pistáciemi a půlkami jahod a nakrájíme na kousky.
Příprava cca 50 minut., pečení cca 30 minut., chlazení cca 8 hodiny., kousek cca 350 kcal., 8 g bílkovin., 23 g tuků., 26 g sacharidů



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára