pondelok 27. augusta 2012

Jahodové kuličky

Na 12 kousků: piškotové těsto – 40 g másla., 4 vejce., 100 g cukru., 100 g polohrubé mouky
krém a ozdoba – 6 plátků želatíny., 500 ml smetany., 100 g cukru., 300 g jahod., 175 g tvarohu., 50 g mléčné nebo hořké čokolády., 100 ml smetany., půlky jahod., mátové lístky
Troubu předehřejeme na 200° C. Plech vyložíme pečícím papírem. Proužkem alobalové fólie upravíme velikost pro piškotový plát na rozměr 25 x 35 cm. Na přípravu piškotu si napřed rozpustíme máslo. Vejce s cukrem ušleháme do pěny, rychle do ní vmícháme mouku a máslo. Těsto rozetřeme na plech a pečeme asi 20 minut. Vyklopíme na vál a odstraníme papír na pečení. Na krém dáme nabobtnat želatinu. Smetanu s cukrem ušleháme dopevna. Jahody omyjeme a rozmělníme. Smícháme je s tvarohem. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a přidáme do jahodového tvarohu. Lehce vmícháme šlehačku. Tvarohovou směsí naplníme formičky ve tvaru polokoulí o průměru 7 – 8 cm. Z piškotového plátu vypícháme kola velikosti formiček a položíme na tvaroh. Asi na 4 hodiny dáme do chladu. Polokoule vyklopíme do papírových košíčků. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a pomocí mikrotenového sáčku s ustřiženým růžkem ozdobíme tenkými čárami. Smetanu ušleháme dopevna a na každou kouli nastříkneme pusinku a ozdobíme půlkou jahody, případně ještě lístkem máty.
Příprava cca 30 minut., pečení cca 20 minut., chlazení cca 4 hodiny., kousek cca 350 kcal., 10 g bílkovin., 22 g tuků., 27 g sacharidů




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára