streda 22. augusta 2012

Jahodový dort se šlehačkou a mandarinkami


Na 12 kousků: mandlový piškot – 30 g másla., 3 vejce., 80 g cukru., 80 g polohrubé mouky., KL kypřicího prášku., 50 g mletých mandlí
náplň a obloha – 750 g jahod., 6 plátků želatiny., 2 vejce., 350 g tvarohu., 70 g cukru., balíček vanilkového cukru., PL citron. šťávy., 4 PL Grand Marnier (likér)., špetka soli., 300 ml smetany., 100 g kompotovaných mandarinek., balíček čiré dortové polevy., 3 PL jahodového džemu., 4 PL pražených mandlových lupínků
Troubu předehřejeme na 180° C. Máslo rozpustíme. Vejce s cukrem ušleháme do pěny, vmícháme máslo. Mouku s kypřicím práškem a mandlemi zamícháme do vaječné pěny. Formu o průměru 26 cm vyložíme pečicím papírem a naplníme těstem. Pečeme asi 25 minut. Vyklopíme a dáme vychladnout. Na náplň nakrájíme 250 g jahod. Želatinu dáme nabobtnat. Smícháme tvaroh, žloutky, cukr, vanilk. cukr, citron. šťávu a likér. Želatinu rozpustíme, vmícháme do tvarohu a chladíme. Z bílků a soli ušleháme sníh. Smetanu ušleháme dopevna. Až začne tvarohová směs želírovat, vmícháme jahody, šlehačku i sníh. Korpus překrojíme. Na spodek dáme dortový prstenec, navršíme krém, přiložíme vrchní díl a 3 hodiny chladíme. Zbylé jahody rozkrájíme na čtvrtky. Dort obložíme jahodami a mandarinkami. Podle návodu připravíme polevu a zalijeme jí ovoce. Džemem zředěným lžící vody potřeme boční stěnu dortu a do džemu vmáčkneme mandlové lupínky.
Příprava cca 50 minut., pečení cca 25 minut., chlazení cca 3 hodiny., kousek cca 340 kcal., 13 g bílkovin., 18 g tuků., 28 g sacharidů


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára