nedeľa 24. februára 2013

Cuketové ragú s vejci


Pro 4 osoby: 5 vajec, 2cukety, 4 rajčata, ½ svazku kadeřavé petrželky, svazek pažitky, 2 snítky kopru, 50 g másla nebo rostlinného tuku, 40 g hladké mouky, 250 ml smetany ke šlehání, 750 ml zeleninového vývaru z kostky, 75 g sýra goudy, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř
Vejce vaříme 10 minut. Opláchneme je ve studené vodě, oloupeme a rozkrájíme na osminky. Cukety a rajčata očistíme a omyjeme. Cukety podélně rozčtvrtíme a nakrájíme na plátky. Každé rajče rozkrájíme na 5 dílků. Bylinky opereme a posekáme. Na másle opražíme hladkou mouku. Za stálého míchání přidáváme smetanu, vývar, nastrouhaný sýr a ¾ bylinek. Potom 3 minuty podusíme na olivovém oleji zeleninu, jemně osolíme a opepříme. Cukety, rajčata a vejce vložíme do omáčky a ještě dochutíme solí a pepřem. Posypeme zbylými bylinkami a podáváme.
Příprava 30 minut, 1 porce 600 kcal ©


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára