sobota 16. februára 2013

Okurkový salát na orientální způsob


2 okurky., 150 g solených jiker z mořských ryb., 100 g zelených oliv., 50 g černých oliv., pálivá paprika., kapie., 2 rajčata., citron., 100 g mozzarelly., 5 pl olivového oleje., dl smetany.,
Jikry nakrájíme na tenké plátky a vložíme do misky. Oloupeme okurky, odstraníme jádra a nakrájíme je na proužky. Stejným způsobem nakrájíme kapii i pálivou papriku. Mozzarellu nakrájíme na malé kostičky, přeložíme do mísy, zalijeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a přilijeme olivový olej. Vše promícháme, přilijeme smetanou a rozšleháme. Do mísy dáme okurky, černé i zelené olivy, kapii a pálivou papriku, přidáme jikry a promícháme s ušlehanou mozzarellou. Přeložíme na servírovací mísu a ozdobíme několika kolečky rajčat.
Doporučené nápoje – Růžové víno, sekt, vinný střik, světlé pivo, minerálka.
Rada – Než vmícháme okurky do salátu, můžeme je posypat hrubozrnnou solí, aby pustily šťávu. tento orientální okurkový salát se podáva vychlazený, nikoliv ledový. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára