štvrtok 7. februára 2013

Cibulový koláč


Těsto: 250 g polohrubé mouky, jedno vejce, sůl, 125 g másla, jedna až dvě lžíce studené vody
Náplň: 600 g cibule, olej, sůl, mletý černý pepř, 200 g kysané smetany, čtyři vejce, 100 g strouhaného tvrdého sýra, 100 g prorostlé slaniny
Z mouky, másla, vejce a vody vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na pomoučněném válu.
Cibuli očistíme a nastrouháme. Prorostlou slaninu nakrájíme na menší kousky.
V pánvi na oleji orestujeme cibuli se slaninou. Kysanou smetanu smícháme s vejci, solí a pepřem.
Na vymaštěný plech dáme rozválené těsto a rozložíme na něj cibulovou náplň. Osolíme, opepříme, zalijme kysanou smetanou s vejci a posypeme strouhaným sýrem. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Vychladlý koláč nakrájíme na kousky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára