streda 15. mája 2013

Roláda na čínském zelí s lískovými oříšky

vykostěné krůtí stehno (asi 1,2 kg)., 250 g sýra (mozzarella)., 5 plátků anglické slaniny., ½ lžičky sušené šalvěje., sůl., bílý pepř., lžičku oleje., cibuli., 5 rajčat., čínské zelí (asi 450 g)., 2 lžíce másla., lžíci lupínků z lískových oříšků., lžíci hladké mouky., tuk na vymazání pekáče., 250 ml zeleninového vývaru z kostky., 2 trojúhelníčky smetanového taveného sýra., po snítce petrželky a šalvěje na ozdobení., špejle., kuchyňskou nit.,
Krůtí stehno omyjeme a osušíme. Sýr nakrájíme na tenké plátky a položíme ho spolu s anglickou slaninou na maso a posypeme šalvějí. Maso srolujeme dohromady, sepneme špejlemi a ovineme kuchyňskou nití. Potřeme solí, pepřem a olejem. Cibuli oloupeme, rozčtvrtíme a dáme společně s masem na vymazaný pekáč. Stehno pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200° C., plyn stupeň 3) zhruba 1 ¾ hodiny. Podle potřeby podléváme vodou. Rajčata očistíme, omyjeme a pokrájíme na dílky. Čínské zelí očistíme, opláchneme a nakrájíme na proužky. Na pánvi rozehřejeme lžící másla a na něm orestujeme lupínky oříšků. Přidáme zeleninu a asi 5 minut podusíme. Osolíme a opepříme. Zbylé máslo rozehřejeme a opražíme na něm mouku. Zalijeme zeleninovým vývarem, za stálého míchání uvedeme k varu a vmícháme tavený sýr. Krůtí maso vyjmeme z pekáče a udržujeme teplé. Výpek přecedíme do omáčky, přivedeme k varu, osolíme a opepříme. Nakrájenou krůtí roládu upravíme na mísu se zeleninou a ozdobíme snítkou petrželky a šalvěje. Omáčku podáváme zvlášť. Jako příloha se hodí rýže. ©
Doba přípravy cca 2 hodiny., porce asi 2350 kJ / 560 kcal.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára