streda 15. mája 2013

Křupavá krůtí stehna s bílým zelím a rajčaty

2 krůtí stehna (po asi 800 g)., sůl., cayenský pepř., 1 – 2 lžíce oleje., 850 ml sterilizovaných rajčat., hlávku bílého zelí (asi 800 g)., 2 cibule., ½ lžičky kmínu., černý pepř., 125 ml zeleninového vývaru z kostky., snítku petrželky na ozdobení,.
Krůtí stehna omyjeme, osušíme a dáme do pekáče kůží nahoru. Smícháme sůl, cayenský pepř a olej a stehna touto směsí potřeme. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200° C., plyn stupeň 3) přibližně 30 minut. Rajčata ve sklenici rozmačkáme. Bílé zelí očistíme, omyjeme a nakrájíme na proužky. Cibule oloupeme a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nahrubo posekáme. Zeleninou obložíme maso a vše ochutíme kmínem, solí a pepřem. Nakonec podlijeme vývarem a při stejné teplotě pečeme ještě dalších 50 – 60 minut. Potom jídlo upravíme na mísu a ozdobíme petrželkou. ©
Doba přípravy cca 1 ½ hodiny., porce asi 1550 kJ / 370 kcal.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára