piatok 17. mája 2013

Polentový koláč se zeleninovou kůrkou


450 ml zeleninového vývaru z kostky, 150 g polenty (hrubá kukuřičný mouka), šalotka, červená paprika, lžíce olivového oleje, stroužek česneku, ½ lžičky mleté papriky, po špetce římského kmínu a kayenského pepře, sůl, pepř, 80 g sýra, 200 g cuket, 2 lžíce strouhanej ciitron. Kůry, 2 lžíce sekané petrželky, lžíce sekané dobromysli, 2 lžíce citronové šťávy
Připravíme vývar, přisypeme polentu, mícháme a vaříme 3 minuty. Přikryté zvolna tepelně upravíme 15 minut. Hmotu rozprostřeme do vymazané nákypové formy a povrch uhladíme. Oloupané šalotky nakrájíme na nudličky. Papriku nakrájíme na kostičky. Šalotku podusíme na oleji. Přidáme nasekaný česnek a papriku. Osolíme, ochutíme předepsaným kořením a opékáme 3 minuty. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Nastrouháme sýr. Očistíme a omyjeme cukety. Na polentu navrstvíme šalotku, papriku, cukety a bylinky. Posypeme sýrem a zakapeme citronovou šťávou. Zapékáme 20 minut.
Příprava a tepelná úprava 65 minut, na osobu 240 kcal, 9 g bílkovin, 8 g tuků, 31 g sacharidů


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára