štvrtok 21. marca 2013

Fenykl zapečený po sicílsku


1,2 kg fenyklu, 4-6 lžic olivového oleje, 250 g mozzarelly, velká konzerva loupaných rajčat, po 2 snítkách dobromysli, tymiánu a bazalky, tuk na vymazání formy, sůl, pepř, 150 g strouhaného sýra, posekaná fenyklová nať na ozdobu
Fenykl očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme. Obalíme v mouce a pak opékáme po obou stranách 5 minut na oleji. Mozzarellu nakrájíme na plátky. Troubu předehřejeme na 225 stupňů. Rajčata i s nálevem povaříme 5 minut. Bylinky posekáme. Polovinu fenyklu vložíme do vymazané formy, pokryjeme ½ mozzarelly, okořeníme solí, pepřem, fenyklovou natí a bylinkami, posypeme 1/3 parmazánu. Pak celý postup zopakujeme. Rajčatovou omáčku ochutíme, pokrm ji přelijeme a posypeme zbytkem parmazánu. Zapékáme v troubě 25 minut.
Příprava 55 minut, na osobu 560 kcal, 27 g bílkovin, 47 g tuků, 7 g sacharidů ©

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára