sobota 9. marca 2013

Zeleninové rizoto se žampiony


cibule, stroužek česneku, 2 mrkve, 150 g žampionů, 5 lžic olivového oleje, 300 g kulaté rýže, 250 ml trpkého jablečného vína, sůl, pepř, 750 ml zeleninového vývaru, 1 lahůdková jarní cibulka, 250 g jemného mraženého hrášku, 4 lžíce sekané petrželky
Cibuli a česnek oloupeme a posekáme. Mrkev očistíme, oloupeme a omyjeme, žampiony nasucho otřeme a obojí nakrájíme na plátky. Rozehřejeme olej a cibuli na něm osmahneme. Přidáme mrkev, žampiony a česnek a dále opékáme. Vmícháme rýže a za častého míchání necháme zesklovatět. Zalijeme jablečným vínem, osolíme a opepříme. DO rýže postupně přiléváme zeleninový vývar a dusíme 20 minut. Lahůdkovou jarní cibulku očistíme, omyjeme, nakrájíme na tenká kolečka a přidáme spolu s hráškem 10 minut před koncem tepelné úpravy do rizota. Krátce před podáváním vmícháme petrželku.
Příprava 40 minut, na osobu 510 kcal, 12 g bílkovin, 16 g tuků, 73 g sacharidů ©

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára