sobota 9. marca 2013

Ovocný špíz v marinádě


250 ml šťávy z bílých hroznů, 4 lžíce medu, 4 lžíce citronové šťávy, po lžičce skořice a kokosových vloček, trocha rumu, 800 g různého ovoce, balení vanilkové omáčky, 4 lžíce jahodového sirupu
Smícháním šťávy z hroznů, medu, citronové šťávy, skořice, rumu a kokosových vloček připravíme marinádu. Ovoce očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky a střídavě napichujeme na 8 špejlí. Zalijeme marinádou a necháme 60 minut odležet. Mezitím připravíme podle návodu na obalu vanilkovou omáčku. Rozdělíme ji na 4 talíře, ozdobíme jahodovým sirupem a párátkem v něm vytvoříme různé tvary. Ovocné špízy necháme okapat a poté je krátce vložíme do trouby pod gril ještě teplé špízy položíme na omáčku a okamžitě podáváme.
Příprava a marinování 90 minut, na osobu 350 kcal, 3 g bílkovin, 3 g tuků, 75 g sacharidů ©

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára