nedeľa 25. augusta 2013

Dvojbarevná kolečka

baliček světlého a balíček tmavého lineckého těsta., 100 g marcipánové hmoty., 3 lžíce rumu., 75 g brusinkové zavařeniny., 30 g tmavé čokoládové polevy
Ze světlého i tmavého těsta vyválíme tenké hranolky o síle zhruba cm. Složíme je střídavě do jednoho velkého válečku. Ten příčně nakrájíme na kolečka tak, aby se objevila šachovnice. Troubu zatím předehřejeme na 200° C. Na plech položíme pečicí papír. Poklademe jej kolečky a pečeme přibližně 12 minut. Přendáme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Z marcipánu smíchaného s rumem vyválíme proužek o šířce asi 2 cm. Polovinu koleček otočíme marcipánovým proužkem, naplníme džemem a přikryjeme dalším kolečkem. Polevu rozpustíme ve vodní lázni a potřeme s ní okraje cukroví. Necháme důkladně oschnout.
Příprava cca 25 minut., pečení cca 12 minut., kousek cca 65 kalorií.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára