nedeľa 25. augusta 2013

Křupavé rohlíčky

200 g másla., 120 g cukru., lžíce mléka., 2 lžíce vanilkového cukru., kůra z citronu., 50 g strouhaných mandlí., 300 g hl. mouky., špetka soli., tuk na vymaštění plechu., žloutek., mandlové lupínky
Máslo a cukr v míse rozšleháme elektrickým šlehačem. Po částech vmícháme mléko, vanilkový cukr, citronovou kůru., přidáme mandle a mouku. Vypracujeme těsto. Troubu předehřejeme na 200° C. Na pomoučeném vále utvoříme váleček silný asi jako palec, nakrájíme ho na 2 – 3 cm dlouhé kousky a vytvarujeme z nich rohlíčky. Rozšleháme žloutek. Plech vymastíme tukem. Všechny připravené rohlíčky naskládáme na vymaštěný plech. Cukroví potřeme žloutkem a ozdobíme mandlovými lupínky. Cukroví pečeme na střední příčce trouby asi 15 minut dozlatova. Na kuchyňské mřížce necháme vychladnout.
Příprava cca 30 minut., pečení cca 15 minut., kousek cca 50 kalorií.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára