nedeľa 25. augusta 2013

Medoví medvídci

75 g margarínu., 250 g medu., 125 g cukru., balíček perník. Koření., 400 g hl. mouky., 100 g mletých vlašských ořechů nebo mandlí., 2 lžičky kypřicího prášku., vejce., 300 g moučkového cukru., bílek., potravinářské barvy., kokosová moučka nebo cukrové perličky na ozdobení
Margarín, med a cukr zahříváme za občasného míchání, dokud se cukr nerozpustí. Směs sejmeme z ohně. Necháme mírně vychladnout. Prášky a koření smícháme s moukou a oříšky. S vejcem, margarínem a medem vypracujeme těsto. Přiklopíme a necháme uležet při pokojové teplotě. Těsto rozdělíme mezi dva dlouhé pásy pečicího papíru a rozválíme na sílu asi 5 mm. Vypichujeme medvídky (výška asi 7,5 mm). Troubu předehřejeme na 200° C. Medvídky položíme na vymaštěný plech nebo pečicí papír a pečeme 15 minut. Dáme vychladnout. Utřeme moučkový cukr, bílek a několik kapek vody. Obarvíme. Celého medvídka pečlivě omalujeme. Posypeme kokosovou moučkou nebo zdobíme cukrovými perličkami.
Příprava cca 45 minut., odležení cca 2 hodina., pečení cca 12 minut., kousek cca 440 kalorií

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára