nedeľa 25. augusta 2013

Trojhránky s bílkovou polevou

200 g margarínu., 100 g hnědého cukru., špetka soli., balíček vanilkového cukru., 150 g hl. Mouky., 100 g mletých lískových oříšků., 3 lžíce mléka., 200 g oříškové směsi., bílek., 50 g bílého cukru.,
Ušleháme margarín a hnědý cukr. Přidáme sůl, vanilkový cukr, mouku, po částech oříšky a po troškách mléko. Vše zpracujeme ve vláčné těsto. Troubu předehřejeme na 175° C. Na plech dáme pečicí papír. Oříškovou směs nasekáme nahrubo. Polovinu rozdělíme na plech. Tuto drž potřeme těstem a pečeme cca 20 minut. Mezitím ušleháme z bílku tuhý sníh. Vmícháme do něj bílý cukr a šleháme, dokud sníh s cukrem nedrží i v nádobě dnem vzhůru. Potom přimícháme zbývající oříšky. Upečené těsto potřeme sněhovou hmotou a pečeme opět asi 15 minut. Papír s cukrovím vezmeme z plechu a na kuchyňské mřížce necháme vychladnout. Plát nakrájíme na trojhránky.
Příprava cca 30 minut., pečení cca 20 minut., kousek cca 112 kalorií.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára