Z mouky, kypřicího prášku, perníkového koření, vanilky, másla nebo margarínu, likéru, sirupu a krémového sýra vypracujeme v hnětači těsto. Z těsta utvoříme hroudu, zabalíme do fólie a dáme do chladničky přibližně na jednu hodinu. Na botu si vytvoříme šablonu (výška 15 cm, od paty po špičku 13 cm). Z těsta vyválíme na pomoučeném vále asi pětimilimetrový plát. Troubu předehřejeme na 175° C. Pomocí šablony vykrajujeme boty. Přeložíme na vymaštěný plech a pečeme patnáct minut. Necháme vychladnout. Utřeme prosátý moučkový cukr a bílek, aby vznikla hladká bílková poleva, 2/3 polevy obarvíme. Na okraje bot nastříkáme bílé linky a celou vnitřní plochu boty vybarvíme dočervena.
Příprava cca 50 minut., odležení cca 1 hodina., pečení cca 15 minut., kousek cca 590 kalorií
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára