štvrtok 11. apríla 2013

Chřest s bramborami ve slanině

1 ½ kg bílého chřestu, sůl, špetka cukru, 100 g másla, 2 lžíce sekaných bylinek, pepř, 750 g malých brambor, 100 g tenkých plátků anglické slaniny, 2 lžíce oleje
Chřest omyjeme, oloupeme a odstraníme zdřevnatělé konce. Vaříme jej 15-20 minut v osolené vodě s cukrem. Máslo rozehřejeme a osmahneme na něm posekané bylinky. Osolíme, opepříme a udržujeme v teple. Brambory důkladně omyjeme, okartáčujeme a ve slupce vaříme 20 minut v osolené vodě. Poté je scedíme a oloupeme. Každou bramboru ovineme, plátkem slaniny, kterou upevníme párátkem. Rozehřejeme olej a brambory na něm ze všech stran dokřupava opečeme. Podáváme s okapaným chřestem a bylinkovým máslem.
Příprava 40 minut, vaření cca 20 minut, na osobu 530 kcal, 13 g bílkovin, 35 g tuků, 42 g sacharidů
Rada – Jedině tehdy, připravujeme-li chřest šetrně a podle všech pravidel, uchováme jeho jemné aroma, ale především hodnotné živiny. Chřest bychom měli vařit ve speciálním  vysokém hrnci, aby hlavičky směřovaly kolmo vzhuru špičky nebyly ponořené a příliš nezměkly. nejšetrnější je vaření chřestu ve stoupající páře. ©



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára