utorok 23. apríla 2013

Zapečený tuřín s mrkví


tuřín (asi 800 g)., 500 g mrkve., 125 ml mléka., 125 ml smetany ke šlehání., 250 ml zeleninového vývaru z kostky., sůl., bílý pepř., nastrouhaný muškátový oříšek., svazek tymiánu., 75 g strouhaného sýra., 350 g kuřecích prsíček s kůží., 1 – 2 lžíce oleje., petrželku na ozdobení.,
Tuřín pečlivě očistíme, rozčtvrtíme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Mléko, smetanu ke šlehání a vývar rozkvedláme se solí, pepřem a muškátovým oříškem. Tuřín a mrkev vějířovitě poskládáme do kulaté ohnivzdorné misky a přelijeme ochucenou smetanou. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 175° C., plyn stupeň 2) přibližně 60 minut. Čerstvý tymián opereme, osušíme a lístky otrháme, trochu si odložíme na ozdobení. Zhruba po 30 minutách zapékání posypeme zeleninu strouhaným sýrem a tymiánem. Kuřecí maso omyjeme a osušíme. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm maso ze všech stran opečeme dozlatova. Měkká kuřecí prsíčka potom osolíme, opepříme a nakrájíme na plátky. Zapečený tuřín s mrkví upravíme společně s kuřecími prsíčky na talíře. Podáváme ozdobené petrželkou a tymiánem. ©
Doba přípravy asi 75 minut., kousek asi 1600 kJ / 380 kcal. 

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára