štvrtok 11. apríla 2013

Zapečený chřest se sýrem

1,5 kg bílého chřestu, sůl, lžička cukru, cibule, 2 lžíce másla, 3 lžíce mouky, 165 ml smetany, muškátový oříšek, bílý pepř, 2 lžíce sekané bazalky, 50 g strouhaného sýra, 2 žloutky, listy bazalky na ozdobu
Chřest omyjeme, oloupeme a odstraníme konce. Vždy po 6-10 výhoncích svážeme kuchyňskou nití. Vaříme 15 minut ve 2 lžících slané vody s cukrem a scedíme. Oloupanou cibuli posekáme a zesklovatíme na rozehřátém másle. Poprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme 125 ml smetany. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Vmícháme bazalku a sýr. Žloutky rozšleháme se 400 ml smetany. Omáčku stáhneme z ohně, 4 lžíce promícháme se žloutky a vše rozšleháme v omáčce. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Chřest dáme do zapékací formy, zalijeme omáčkou a zapékáme 15 minut.
Příprava 55 minut, na osobu 360 kcal, 16 g bílkovin, 19 g tuků, 29 g sacharidů ©

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára