utorok 23. apríla 2013

Kapustové závitky v rajčakovém protlaku

100 g rýže, sůl, velká kapusta, 65 g prorostlé slaniny, 150 g lišek, sůl, pepř, cibule, 20 g tuku, ½ l vývaru z masoxu, lžíce rajčatového protlaku, lžíce kondenzovaného mléka, lžíce mouky
Rýži povaříme ve slané vodě 18 minut a scedíme. Očištěnou kapustu omyjeme a ve slané vodě ji vcelku 10 minut předvaříme, vyjmeme z vody a odtrhneme 16 velkých listů, které po 2 složíme na jeden závitek. Zbylou kapustu jemně posekáme a promísíme s rýži, s kostkami slaniny, s liškami, solí, pepřem a kostičkami cibule. Na listy kapusty naneseme rýžovou směs, srolujeme a párátky zpevníme. Závitky na tuku opečeme, přidáme vývar z masoxu a pod pokličkou dusíme 30 minut. Rajčatový protlak, mléko, mouku a 2-3 lžíce vody promícháme a spojíme s omáčkou z podušených závitků. ©
45 g bílkovin, 63 g tuků, na osobu 358 kcal


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára