štvrtok 11. apríla 2013

Chřest s teplým bramborovým salátem

2 brambory, sůl, 50 g syrové šunky, cibule, 4 lžíce octa, 4 lžíce oleje, 2 lžičky naložených zrnek zeleného pepře, pepř, špetka cukru, 1 kg chřestu, 4 lžíce pokrájené pažitky, listy salátu
Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostky. Vaříme je 15 minut v osolené vodě. Šunku nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a najemno posekáme. Šunku opečeme na pánvi dokřupava a podlijeme octem. Přidáme cibuli a dusíme další minutu. Vmícháme olej a zrnka pepře. Zálivku osolíme, opepříme, přisladíme a necháme trochu vychladnout. Brambory scedíme a promícháme se zálivkou. Chřest omyjeme, oloupeme a odstraníme zdřevnatělé konce. Vaříme v osolené vodě 15-20 minut, poté je scedíme a necháme okapat. Rozdělíme na talíře s listovým salátem a bramborovým salátem a posypeme pažitkou.
Příprava 30 minut, vaření 20 minut, na osobu 200 kcal, 9 g bílkovin, 13 g tuků, 14 g sacharidů ©

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára