piatok, 15. júla 2016

Černobílá čokoláda

8 dag 100% tuku, 80 dag moučkového cukru, 2 mléka v prášku
V páře na ohni rozehřejeme tuk. Když je roztavený, přidáme cukr a mléko. Třeme 10 minut. Připravenou hmotu naléváme do formiček asi do poloviny. Necháme ztuhnout a dolijeme čokoládou.
Čokoláda : 12,5 dag 100% tuku, 10 dag moučkového cukru, 5 dag kakaa, 1 balíček mléčného pudinku, 2 lžíce rumu
V páře nad ohněm rozehřejeme tuk, přidáme cukr, kakao a pudink. Mícháme asi 10 minut. Odstavíme a přilijme rum. Hmotu naléváme do formiček na bílou čokoládu a necháme ztuhnout. Nejlépe na mrazu. Nakonec vyklepneme a oddělujeme ubrouskem, aby se bílá čokoláda neumazala.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára