piatok 29. júla 2016

Americké křehké bábovičky s tekutým středem

110 g másla + víc na vymazání formiček, 110 g sladkohořké čokolády (Valrhona),2 vejce, 2 žloutky,4 lžíce cukru,2 lžičky mouky + víc na formičky
V ohnivzdorné misce postavené nad mírně vařící vodou rozehřát máslo a čokoládu. Mezi tím našlehat vejce, žloutky a cukr do husta.Našlehat ještě dosti teplou čokoládu s máslem a rychle do ni zašlehat vaječnou směs s moukou pouze tak dlouho, než se vše spojí.Lehce vymastit a vysypat moukou (osobně používám kakao místo mouky) formičky velikosti asi 110 ml (mohou to být i ohnivzdorné hrníčky s rovnýma stěnama, atd.). Pořádně vyklepnout ven jakýkoliv zbytek mouky. Těstíčko rozdělit do formiček. Takto připravené se mohou ihned péct, anebo uschovat do příštího dne v chladničce, avšak potom je přivést k pokojové teplotěPředehřát troubu na 230°C. Formičky poskládat na plech a péct je asi 6 - 7 minut, kdy okraje budou tuhé, avšak střed bude ještě dosti měkký.Opatrně formičky obrátit na talířky a nechat je stát tak 10 sekund. Potom nadzdvihnout jednu stranu formičky a bábovičky vypadnou ven na talířek.Ihned je podávat ještě teplé.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára