nedeľa 24. júla 2016

Terina z makarónu a brokolice

250 g makarónů, 1 kg brokolice, sůl, 250 g smetany, 3 vejce, sekanou bazalku,100 g strouhané goudy, pepř, papriku
Makaróny uvaříme a scedíme. Brokolici omyjeme, rozebereme na růžičky, blanšírujeme ve slané vodě 2 min. 1/3 brokolice rozmixujeme se smetanou a vmícháme vejce. Přidáme bazalku a goudu, okořeníme pepřem a paprikou. Troubu předehřejeme na 175°C. Do pekáče s papírem na pečení položíme 4 vrstvy makarónů, navrch rozložíme brokolici a zalijeme brokolicovou smetanou. Nakonec položíme vrstvu makarónů, vložíme do trouby a pečeme asi 35 min. Necháme vychladnout, vyklopíme, nakrájíme na plátky. Podáváme s rajčatovou omáčkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára