štvrtok 28. júla 2016

Kiwi sorbet se šlehačkou

400 g dužiny z kiwi,150 g cukru krupice,200 ml vody,1 lžíce citronové šťávy,4 lžíce ovocného likéru nebo destilátu,200 ml sektu,1 kiwi na ozdobu,lístky meduňky nebo máty na ozdobu,4 koktejlové třešně na ozdobu,4 lžíce ušlehané šlehačky
Cukr s vodou svaříme na hustý sirup. Dužinu z kiwi rozmixujeme a protlačíme přes jemné síto, abychom se zbavili peciček. Ovocný protlak smícháme s cukrovým sirupem, citronovou šťávou a alkoholem. Promícháme, přelijeme do kovové misky a necháme zmrazit.
Zmrazenou hmotu seškrabujeme lžící nebo necháme lehce povolit a rozmixujeme. Sorbet tvarujeme pomocí zmrzlinových kleští nebo zmrzlinové lžíce do kopečků, které vkládáme do sklenic.Zalijeme vychlazeným sektem a ozdobíme kouskem omytého kiwi, koktejlovou třešní, šlehačkou a lístky meduňky nebo máty.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára