štvrtok 28. júla 2016

Svýcarská rýže s jahodami

1/2 l mléeka, trochu másla, 1/2 lžičky soli, citrónová kura, lžíce cukru, 10 dkg rýže, 1/2 šlehačky, vanilkový cukr, 5 dkg spařených oloupaných mandlí, krabice kompotovaných, okapaných jahod, namáčených v rumu
Mléko smícháme s máslem, cukrem a solí, přidáme citrónovou kuru a přivedeme do varu. Rýží přebereme, dobře propereme, spaříme a vložíme do vařícího mléka. Na malém ohni uvaříme do měkka. Do vychladlé rýže opatrně vmícháme šlehanou smetanu, vanilkový cukr a jemně usekané loupané mandle. Hmotu rozdělíme do misek a ozdobíme v rumu marinovanými, okapanými jahodami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára